NIEUWS

“Crewlist” operationeel

Door: Johan Karels | december 21, 2020

Sinds begin dit jaar is het voor leden mogelijk om in te loggen op de Zeemanshoop website. Achter deze inlogpagina vindt u de complete ledenlijst (crewlist) van ons College. U kunt dan eens op uw gemak kijken of er personen op staan waar u misschien mee gevaren hebt of die u op een andere manier uit het oog bent verloren. Vanwege de privacy ziet u alleen de namen van de leden. Ieder ingelogd lid kan er voor kiezen om een uitgebreid(er) profiel aan te maken. Hierin kun je niet alleen meer persoonlijke gegevens kwijt, zoals e-mail adres of telefoonnummer, maar ook  gegevens over je zeevaart carrière en wat daarna kwam. Daarnaast kun je ook nog een foto van jezelf uploaden. Per item kun je  aangeven of dit wel of niet inzichtelijk is voor andere leden, bijvoorbeeld wel het e-mailadres, maar niet een telefoonnummer. Personen die geen lid zijn van Zeemanshoop kunnen niet op deze pagina’s komen, dus uw gegevens zijn veilig.

Wij hopen dat velen van u de moeite willen nemen om een eigen profiel aan te maken, want tot op heden waren onze leden min of meer naamloze individuen voor elkaar. En dat is jammer. Een beperkt aantal leden zijn min of meer vaste bezoekers van de sociëteit, maar ook daar ken je veelal wel het gezicht, maar niet echt de persoon en de geschiedenis die daarbij hoort.

Wat wij, als leden van het Koninklijk College Zeemanshoop, (een zeer eerbiedwaardig en monumentaal instituut), gemeen hebben, is onze binding met de Zeevaart. Dat is toch een stuk vorming geweest die ons niet meer loslaat. Doe uzelf en anderen een plezier en maak een profiel aan, zodat we elkaar beter leren kennen.

Kijk op deze website en in de rechter bovenhoek ziet u een mogelijkheid om in te loggen met het e-mailadres waarop u deze Nieuwsbrief ontvangt. Even registreren, een wachtwoord aanmaken (en onthouden!), en u kunt daarna inloggen. Links boven in de pagina kunt u klikken op “ledenprofielen”. Veel plezier!

 

website