NIEUWS

FRED BOOM: ‘TIJD OP ZEE’

Door: Johan Karels | november 27, 2023

Met ingang van zaterdag 11 november is in het IJmuider Zee- en Havenmuseum een jubileum (verkoop)tentoonstelling te zien van de bekende maritiem schilder Fred Boom. Op deze passende locatie viert Fred Boom hiermee zijn 85 e verjaardag. Deze tentoonstelling ‘Tijd op Zee’ toont niet alleen een staalkaart van zijn gehele schilderscarrière en oeuvre, maar ook veel nieuw werk dat Fred Boom speciaal voor deze gelegenheid heeft geschilderd.

Fred Boom werd in 1938 geboren in Koog aan de Zaan in een maritieme familie. In deze familie werden schepen bevaren en getekend. Fred Boom heeft elf jaar gevaren en eenmaal aan de wal zich toegelegd op zijn geliefde hobby, schilderen. Werken van Fred Boom zijn te zien in verschillende maritieme musea of in bezit van scheepvaartrederijen, kunstliefhebbers, zeelui en hun familie in zowel binnen- als buitenland.

In deze tentoonstelling zijn 85 schilderijen te zien met daarop één of meerdere schepen, geschilderd met grote precisie en in de historische context. Het gaat om schepen van de koopvaardij, de sleepvaart, de binnenvaart, de visserij en de marine. Voor liefhebbers van dit genre een lust voor het oog en niet te missen. Fred Boom zal op zaterdag 11, zondag 12 en zondag 26 november aanwezig zijn in het museum voor toelichting op zijn schilderijen. Ook in december en daarna zal Fred regelmatig in het museum te vinden zijn. De data staan vermeld op de website van het museum.

De tentoonstelling ‘Tijd op Zee’ loopt van zaterdag 11 november t/m 5 mei 2024. Het museum is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties Noord is het museum extra geopend. Op de website van het museum staan de actuele openingstijden en verdere informatie.
Adres: Havenkade 55 te IJmuiden, telefoon 0255 538007.
www.zeehavenmuseum.nl

tijd-op-zee-boekomslag