Agenda

13 juni Sociëteit

Elke 2e dinsdag van de maand is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. U bent welkom vanaf 10:00 en een vrijwillige…

Momenteel niet beschikbaar

Financiële steun aan nautische studenten en doelstellingen

In het verlengde van haar doelstellingen ondersteunt Zeemanshoop met financiële bijdragen instellingen die zich inzetten voor het welzijn van zeelieden. Ook culturele initiatieven binnen het maritieme speelveld komen voor subsidie in aanmerking. Om de slagkracht op beide terreinen te vergroten heeft het College zich met het Weldadig Zeemansfonds aangesloten bij de Samenwerkende Maritieme Fondsen. Subsidieaanvragen verlopen via die instelling.

Daarnaast stelt Zeemanshoop renteloze leningen beschikbaar aan maritieme studenten. Aanvragen hiervoor kunnen rechtstreeks bij het College worden ingediend.

Zo heeft het College bijgedragen in de totstandkoming van de digitale uitgave van het Legal Handbook Shipmaster. Dit voorziet in een behoefte voor de Scheepvaart in het algemeen en valt binnen de doelstellingen van Zeemanshoop.

Ook heeft het college geld toegezegd voor een documentaire over zeevaartvrouwen in naoorlogs Nederland. Ook dit project voldoet aan de KCZ criteria.