Agenda

30 maart Prof. Kris de Baere

Op 30 maart zal Prof. Capt. Dr. Kris de Baere, hoogleraar Scheepstechniek van de Antwerp Maritime Academy een lezing houden bij Zeemanshoop onder de titel: De historische ontwikkeling van Nautische…

11 april Sociëteit

Elke tweede dinsdag van de maand hebben wij onze sociëteit waar leden en introducees bij elkaar komen voor een hapje en een drankje. Tijd om weer eens bij te praten…

Momenteel niet beschikbaar

E-boek Ondina story beschikbaar

Op 11 november 2022 is het 80 jaar geleden dat de tanker Ondina door de Japanse raiders Hokoku Maru en Aikoku Maru werd aangevallen.
Willem Horsman, J.J.F. Niekerk, Soo Fuey, Fung Kam en Hung Yung Chung sneuvelden tijdens dit zeegevecht.
De overige bemanningsleden werden in de reddingboten gemitrailleerd.

Vanaf september 2022 worden de gesneuvelde zeelieden van de tanker Ondina herdacht bij het Koninklijk College Zeemanshoop te Amsterdam.
Ten behoeve van deze herdenking is voor de families van de bemanningsleden van de tanker “Ondina” deze “O N D I N A STORY” / 11 november 1942 11 november 2022 samengesteld.

Op de DOWNLOAD pagina kunt u een versie van het door Willem Geluk geschreven boek over het tankschip ONDINA  die in de tweede wereldoorlog een zeer heldhaftige rol speelde in de strijd tegen zowel de Japanners als de Duitsers. Het boek is in Pdf format en kan met Acrobat-Reader gelezen worden. Dat laatste programma is vrij te installeren op uw PC of tablet.