Agenda

Agenda is leeg vanwege Corona

Tot nader bericht zijn alle bijeenkomsten helaas geschrapt. Als lid kunt u wel een account aanmaken en in contact blijven met andere leden.

Momenteel niet beschikbaar

Zeekadetkorps bestaat 65 jaar

zeekadetten

Donderdag 15 oktober is het precies 65 jaar geleden dat Zeekadetkorps Nederland werd opgericht. Dat betekent dat al heel wat jongeren via het Zeekadetkorps de weg naar de zee of de binnenwateren hebben gevonden. Op dit moment varen er dus mensen bij de Koninklijke Marine, de Binnenvaart en de Zeevaart, die hun eerste ervaringen aan boord van een schip bij een Zeekadetkorps hebben opgedaan.

Op 18 februari 1949 is het eerste Zeekadetkorps in Gouda opgericht. In november volgde Zeekadetkorps Maassluis. Daarna begonnen de zeekadetten in Amsterdam (1950), Schiedam (1951), Arnhem (1951), IJmuiden (1952) en Den Haag (1953).

De korpsen werkten onderling goed samen. Om de zaken beter te organiseren en om naar buiten toe als eenheid op te treden was echter meer nodig. De zeven korpsen besloten in 1955 zich landelijk te verenigen. Op 15 oktober 1955 is de ‘Vereniging Zeekadetkorps Nederland’ (ZKKNL) opgericht. We hebben de rijke geschiedenis bijeengebracht op een speciale website ter gelegenheid van dit jubileum. Neem eens een kijkje!