Agenda

Sociëteit 10 augustus

Na een geslaagde eerste sociëteit op 13 juli, is besloten om de reguliere 2e dinsdag van de maand weer in ere te herstellen. De volgende bijeenkomst zal dus zijn op…

Momenteel niet beschikbaar

De kalender 2021 van het Kon. College Zeemanshoop is verschenen

kalender

Al meer dan 10 jaar verschijnt jaarlijks, samengesteld door leden van de Benelux Nautical Research Association (BNRA), de  KC Zeemanshoop weekkalender. Deze weekkalender bestond de afgelopen jaren uit 53 kalenderbladen met maritieme afbeeldingen, vergezeld met verklarende teksten.
Jaarlijks werd een maritiem thema behandeld en de kalender werd samengesteld uit briefkaarten collecties van KCZ/BNRA leden en werd doorgaans met enthousiasme ontvangen.

Het Covid19-coronavirus houdt ook het KC. Zeemanshoop en de BNRA in een beklemmende greep. Sinds maart 2020 zijn er geen bijeenkomsten
of lezingen meer georganiseerd en sedert augustus/september komt het bestuur en enkele BNRA leden, met inachtneming van de oronamaatregelen, incidenteel bijeen.

Tijdens één van deze bijeenkomsten heeft het KCZ bestuur de BNRA delegatie aangemoedigd om weer een kalender samen te stellen. Omdat het samenstellen van een weekkalender veel voorbereidingstijd vergt is besloten om i.v.m. tijdsdruk over te gaan tot het samenstellen van een maandkalender bestaande uit 13 bladen.

Uit de collectie havenkaarten van KCZ/BNRA lid Ben Scholten uit Rijswijk, is deze maandkalender samengesteld uit 13 kleuren briefkaarten van wereldhavens. Ieder kalenderblad is voorzien van een verklarende tekst welke voorafgegaan wordt door de coördinaten van de betreffende haven.
De kalender is te bestellen  bij het KCZ/BNRA lid  dhr. J.Goudriaan door een mailtje te sturen naar koosgoudriaan@gmail.com

De kosten van de Zeemanshoopkalender 2021 bedragen € 9,50 (exclusief verzendkosten € 4,50).