NIEUWS

Bestuurslid Helene Perfors genomineerd

Door: Johan Karels | oktober 24, 2023

De Stichting Koopvaardijpersoneel 1940-1945, de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) en dominee Helene Perfors zijn genomineerd voor de Maritime Achievement Award 2023. De winnaar wordt 6 november bekendgemaakt op het Maritime Awards Gala in Rotterdam, waar maar liefst vijf awards worden uitgereikt.

De Maritime Achievement Award heeft volgens KVNR-directeur en juryvoorzitter Annet Koster betrekking op de hele maritieme sector, waarbij ‘aanzienlijke en bewezen verbeteringen behaald zijn die in het maatschappelijke domein en politieke debat van toegevoegde waarde zijn voor de toekomst van Nederland als maritiem land.’ Of, zoals Koster het samenvat: ‘Wie heeft het maritieme het beste op de kaart gezet.’

De Stichting Koopvaardijpersoneel 1940-1945 is genomineerd met de Databank Koopvaardij, de IMO met het Net Zero Klimaatakkoord Zeevaart en Helene Perfors voor haar inzet voor het welzijn van zeevarenden. Nogal onvergelijkbare grootheden en daarmee een flinke opgave voor de breed samengestelde jury. Die beoordeelt de nominaties op onderscheidend vermogen, vernieuwingswaarde, toegevoegde waarde, positieve positionering en maatschappelijke waarde.

image (2)