26-10-2023

...>>

fredboom

Lezing Fred Boom

Locatie

Koninklijk College Zeemanshoop

Overige Informatie

Organisatoren: Koninklijk College Zeemanshoop
Website:
Kosten: €6,00

Datum: 26-10-2023
Tijd: 13:30

Beschrijving:

Fred Boom, in 1938 in Koog aan de Zaan geboren, is afkomstig uit een maritieme familie. Zijn opa Boom was varensgezel en de andere opa was scheepsbouwer. Er werd dus altijd over boten gesproken.

Op 16-jarige leeftijd gaat hij als lichtmatroos voor het eerst naar zee en in 1957 naar de Kweekschool voor Scheepswerktuigkundigen in Amsterdam.

In 1959 treedt hij als scheepswerktuigkundige in dienst bij de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM). Elf jaar vaart hij bij deze maatschappij op zowel vracht- als passagiersschepen en ziet een groot gedeelte van de wereld.

Na zijn pensioen wijdt hij zich volledig op het tekenen en schilderen van hoofdzakelijk scheepsportretten en zee- en havengezichten en werkt in zowel olieverf als aquarel/gouache techniek.

Fred Boom, autodidact, geldt binnen de hedendaagse maritieme schilderkunst als een gerespecteerde, kundige, inspirerende, praktijkgerichte en kleurrijke zeeschilder. Hij is o.a. lid van het Koninklijk College Zeemanshoop.

“In de Blauwe Wimpel heb ik in de loop der jaren een aantal keren een artikel geschreven over een door mij gemaakt schilderij (dat geplaatst is op de middenpagina) met het bijbehorend verhaal; hoe het is ontstaan en waarom, wat erna gebeurt en wat er nog meer over te vertellen is.

Uit meer dan 800 schilderijen zal ik een aantal uitkiezen (6 à 8) i.v.m. de tijd waar ik met ‘licht beelden’ uitleg over bovengenoemde zaken zal doen.

De volgende schilderijen zullen bijv. kunnen zijn: ss. Breda – KNSM dec. 1940, Jaarstroom – HWAL en de Titanic.”

De voordracht begint om 13.30 uur op het Muntplein 10a, de zaal is open vanaf 13.00 uur met in de pauze en na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Uiteraard praten we dan nog na met een hapje en een drankje.

De kosten hiervoor bedragen € 6,- per persoon.

Mogen wij u verwelkomen op donderdag 26 oktober?

Meldt u zich dan uiterlijk aan vóór vrijdag 20 oktober door een mail te sturen aan: kantoor@zeemanshoop.nl of door deze mail te beantwoorden.